Επισκεφτείτε

Το Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα του κόσμου, φιλοξενεί ευρήματα προερχόμενα αποκλειστικά από την αθηναϊκή Ακρόπολη και τις πλαγιές της. Τα αριστουργηματικά έργα που απαρτίζουν τις συλλογές του, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του χαρακτήρα και της ιστορικής διαδρομής του τόπου που έγινε σημείο αναφοράς του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου.

Πλάκα

Η Πλάκα είναι από τις λιγοστές συνοικίες της πόλης η οποία κατοικείτο αδιάκοπα από την αρχαιότητα και ήταν εκτός άλλων το κέντρο των Αρχαίων Αθηνών. Η άμεση σύνδεση της περιοχής με το λαμπρό παρελθόν της Αρχαίας Αθήνας, η οποία γίνεται προφανής στον επισκέπτη από τα δεκάδες μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε αυτή την έχουν κάνει γνωστή ως τη Συνοικία των Θεών.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και αναψυχής, που οραματίστηκε και έγινε πραγματικότητα από το Ίδρυμα. Αυτός ο διεθνής προορισμός και πολιτιστικός κόμβος περιλαμβάνει τα νέα σπίτια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Πάρκο Ελληνικού

Το Experience Park προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση. Έχει σχεδιαστεί με στόχο να δημιουργήσει μια νέα πράσινη όαση για τους Αθηναίους, και να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου διαβίωσης και αναψυχής. Το πάρκο συνεχώς εξελίσσεται. Με κάθε σας επίσκεψη ανακαλύψτε και κάτι νέο.

Κοντινές παραλίες

Στα νότια της Αθήνας θα βρείτε όμορφες παραλίες. Κάντε τη βόλτα σας και δείτε τον ήλιο να δύει απολαμβάνοντας τον καφέ σε κάποια από τις πολλές καφετέριες της παραλιακής οδού. Αποδράστε με θέα τη θάλασσα. Κάντε το καλοκαιρινό σας μπάνιο ξεχνώντας το άγχος και τη ζέστη της πόλης.